ETJA NATURALNY OLEJEK ETERYCZNY LAWENDA

Dostępność: brak informacji
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 12,50 zł 12.50
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ETJA
Kod produktu: MDS-0872
Pin It

Opis

Olejek Lawendowy jest uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. Przywraca równowagę wszystkim układom organizmu. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień skóry i oparzeń, także słonecznych. Ma właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne, zmniejsza bezsenność i napięcie nerwowe. Działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, zapaleniu ucha i migrenie. Ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i owadobójcze. Zabija bakterie, które powodują infekcję skóry, równocześnie wygładza ją, zmniejsza zmarszczki i obniża nadprodukcję łoju.

Lawenda wąskolistna - należy do rodziny wargowych. Surowcem są kwiaty, które zawierają powyżej 3% olejku eterycznego, którego głównymi składnikami są linalol, cyneol, geraniol, alfa-terpineol i beta-mircen. Znajdują się w nich też garbniki, trójterpeny, pochodne kumaryny, antocyjany, kwasy organiczne, fitosterole i sole mineralne. Poleca się go do leczenia trądziku, liszaju, łuszczycy, grzybic, oparzeń słonecznych, owrzodzeń, stanów zapalnych skóry. Działa na skórę odmładzająco, antyseptycznie, wygładzająco i dezynfekująco. Lawenda odświeża i uspokaja. Nie nadaje się do maseczek, ponieważ może podrażnić skórę.

Działanie olejku:

  • przeciwskurczowe

  • bakteriobójcze

  • przeciwzakaźne

  • przeciwbólowe

  • antydepresyjne

  • kojące

 

Sposób użycia olejku:

  • masaż w własnym zakresie 

  • kąpiel aromaterapeutyczna - jego delikatny kwiatowy zapach odświeża i ożywia. Kąpiel z udziałem olejku lawendowego działa odprężająco.

  • delikatny masaż głowy w okolicach skroń

  • zimny kompres (czoło lub kark)

  • inhalacja

  • moczenie stóp

  • naturalne aromatyzowanie powietrza

  • dodatek do olejów bazowych

  • włosy - zwalcza łupież

  • często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym

  • bezpośrednie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami

 

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.



Składniki/INCI:

Lavandula Angustifolia Oil

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Sklep internetowy od home.pl