ETJA Naturalny Olej Tamanu BIO- regeneruje, 50ml

Dostępność: brak informacji
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,50 zł 29.50
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ETJA
Kod produktu: MDS-2256
Pin It

Opis

OLEJ TAMANU BIO- Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny w wersji organicznej olej tamanu /foraha/ otrzymany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę. Olej o właściwościach przeciwzapalnych, antybakteryjnych, antywirusowych, przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzających regenerację tkanek. Intensywnie regeneruję skórę, redukuję blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduję również zastosowanie jako dodatek w pielęgnacji przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA:

- używać w rozcieńczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezpośredniej aplikacji na skórę,

-przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem z drzewa herbacianego, lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego,

-zalecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie) - wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy, później wcierkę zmyć delikatnym szamponem,

-dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu,

-lecznicze kąpiele - dodać ok. 10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody - zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej.

POCHODZENIE: Tahiti Olej Tamanu BIO firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

PRZECHOWYWANIE: Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie podgrzewać.

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Skład: Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Pojemność: 50ml

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Sklep internetowy od home.pl